Jodie Foster și Anthony Hopkins s-au simțit înfricoșați unul de celălalt la filmările de la 'Tăcerea mieilor'

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 14-03-2019 12:31

Actrița americană Jodie Foster a mărturisit că ea și actorul britanic Anthony Hopkins s-au simțit înfricoșați unul de celălalt în timpul filmărilor pentru thrillerul premiat cu cinci Oscaruri "Tăcerea Mieilor/ The Silence of The Lambs", relatează contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Actrița - aflată la o conferință organizată la Festivalul South by Soutwest (8 - 17 martie), din Austin, Texas - a explicat că nu filmul în sine a speriat-o, ci prestația colegului de breaslă din Marea Britanie. Ea a spus că poate fi observată cu ușurință reacția ei, deoarece actorii aveau tendința să nu se uite la persoana din afara ecranului, ci la obiectivul camerei. În cuvintele ei, acest lucru ar fi însemnat că se afla pe platou, "dar cu mult în spatele camerei".

Foster a mai povestit că ea și actorul britanic nu s-au aflat față în față în timpul celebrei scene a interogatoriului. Plasarea lor față în față a fost imposibilă având în vedere felul în care era aranjat platoul de filmare, deplasarea lui Hopkins din și în celula personajului durând aproximativ 20 de minute.

Actrița a recunoscut că interacțiunile cu Hopkins au fost terifiante pentru că acesta avea "o voce înspăimântătoare".

Citește și: DOLIU - A murit 'o figură indispensabilă şi de neegalat a Formulei 1'

În ultima zi a filmărilor, Foster s-ar întâlnit cu Hopkins în timp ce lua prânzul și i-a mărturisit acestuia că s-a simțit înspăimântată de el. La auzul declarației, actorul britanic a avut o reacție similară, susținând că și el s-a simțit speriat de Foster.

Filmul "Tăcerea mieilor" (1991) spune povestea lui Clarice Starling, o tânără poliţistă recrutată de FBI, interpretată de Jodie Foster, care reuşeşte să prindă un criminal în serie cu ajutorul unui alt personaj psihotic, canibalul extrem de inteligent Hannibal Lecter, interpretat de Anthony Hopkins.

Lungmetrajul a câştigat cinci premii Oscar în 1992, inclusiv la categoria "cel mai bun film", impunându-se totodată la categoriile "cel mai bun actor în rol principal" (Anthony Hopkins), "cea mai bună actriţă în rol principal" (Jodie Foster), "cel mai bun regizor" (Jonathan Demme) şi "cel mai bun scenariu adaptat" (Ted Tally).