Ludovic Orban, despre justiție - Dacă mai fac o porcărie e un pericol din ce în ce mai serios să fie inițiat articolul 7

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 15-03-2019 21:37
Actualizat: 15-03-2019 22:41

Ludovic Orban sustine ca Romania este in pericol de a fi vizata de initierea articolului 7, daca vor mai fi modificari in domeniiul justitiei.

„Dacă mai fac o porcărie in domeniul justiţiei e un pericol din ce în ce mai serios să fie iniţiată procedura contra României în baza art 7. Va fi un caz fără precedent, să se declanşeze procedura suspendării dreptului de vot tocmai pentru ţara care deţine preşedinţia rotativă. Ei se joacă cu focul”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Precizarea a fost facuta in contextul deciziei de ieri, privind Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, prin care Curtea de aratat ca, in raport de aspectele din sesizare, a fost respectata Constitutia. Președintele PNL a vorbit si despre celelalte decizii ale Curtii.

Citeste si Donald Trump, surprins de 'cât de prost merg negocierile' privind Brexit: Eu i-am oferit premierului ideile mele, nu a ascultat

„Dacă se adoptau aceste aberaţii antieconomice, ar fi afectat dramatic şi mai mult sistemul financiar bancar. Un proiect de lege referitor la evaziunea fiscală era de fapt o invitaţie la evaziune. Şi această lege atacată de PNL şi USR a fost declarată neconstituţională. (..) Nu poţi interzice cetăţenilor să-şi exercite un drept de vot de a decide asupra unor probleme de interes public.

Nu trebuie amestecate lucrurile, una e un referendum constituţional, alta un referendum consultativ. Iniţiativa „Fără penali” e o inţiativă de revizuiee a Constituţiei care trebuie să îşi urmeze mersul firesc. Dacă faci un referendum consultativ, care nu generează obligativitatea transpunerii în practică, poţi crea o aşteptare care să dezamăgească ulterior prin nepunerea în practică”, a spus Orban.