BREAKING: Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2019

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 15-03-2019 12:18
Actualizat: 15-03-2019 12:21

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 15 martie a.c., decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019 (PL-x 26/09.02.2019).

Anterior, Iohannis a condamnat vineri faptul că PSD nu a vrut să modifice legea bugetului de stat pe 2019, spunând social democrații au alocat doar o zi pentru reexaminare și au trimis proiectul la Cotroceni nemodificat.

Citește și: Medicamentele care au mai multe EFECTE SECUNDARE decât beneficii. Vezi LISTA NEAGRĂ a acestora

Camera Deputaților și Senatul a adoptat, miercuri în plen reunit, raportul de admitere al Comisiilor de specialitate la Legea bugetului, în forma trimisă la promulgare, respingând astfel cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis. Legea bugetului a fost adoptată de Parlament cu 245 „pentru” 115 „împotrivă”, două abțineri, iar trei aleși nu au votat.

Anterior, comisiile reunite pentru buget-finanțe ale Parlamentului au dat raport de admitere la Legea bugetului, în forma adoptată inițial, respingând astfel cererea de reexaminare a șefului statului. De asemenea, toate amendamentele partidelor de Opoziție au fost respinse, iar o dezbatere generală nu a avut loc, ci doar schimburi de replici acide între PSD și PNL-USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vinerea trecută, Parlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Demersul președintelui a venit după ce judecătorii CCR au respins, săptămâna trecută, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru a avea o viaţă sănătoasă: Specialiştii ne spun totul .