Traficul feroviar între staţiile Zam şi Câmpuri Surduc a fost reluat

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 17-03-2019 11:54

Traficul feroviar între staţiile Zam şi Câmpuri Surduc a fost reluat pe firul II sâmbătă seara la ora 19:40, informează CFR SA, potrivit Agerpres.

Traficul a fost redeschis cu restricţie de viteză, trenurile urmând să circule cu viteză normală începând de luni, 18 martie 2019, când vor fi finalizate şi ultimele lucrări de consolidare, precizează sursa citată. 

Circulaţia feroviară între staţiile Zam şi Câmpuri Surduc s-a desfăşurat doar pe un singur sens (firul I), începând de joi, 14 martie 2019, după ce cinci vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat de câte un boghiu la ieşire din staţia Zam, pe firul II. Trenul de marfă, care aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, avea în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici - Giurgiu Nord.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea 3,5 pe scara Richter în judeţul Buzău, duminică dimineaţa

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. informează călătorii că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au avut drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă", se arată în comunicatul citat. 

Acesta a fost al treilea incident pe calea ferată în ultimele două săptămâni. În data de 2 martie, locomotiva unui tren care circula pe relaţia Braşov - Curtici a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Săvârşin. În 8 martie, un vagon din compunerea unui tren pe relaţia Sighetu Marmaţiei - Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc.