Urmări NEAȘTEPTATE - Nicolae Robu s-ar putea trezi cu dosar penal pentru tăierea cablurilor fără aviz psihologic

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 20-03-2019 15:39

Probleme neașteptate pentru primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Luni seara, excentricul edil a tăiat cablurile de telefonie mobilă și televiziune de pe stâlpii din centrul orașului, după ce în prealabil somase companiile deținătoare, vreme de câțiva ani, să le ducă în subteran. Se pare însă că operațiunea care a lăsat și Inspectoratul Școlar Timiș fără internet în zi de simulare a examenului de Bacalaureat nu ar fi fost una conformă cu legea.

Citește și: Motivare INCENDIARĂ a judecătorilor ÎCCJ - Ludovic Orban a fost achitat din cauza lipsei de probe în dosarul instrumentat de DNA

"În urma mai multor sesizări, Protecţia Consumatorului a demarat astăzi un control la Primăria Timişoara, vizată fiind acţiunea de tăierea a cablurilor aeriene din centrul oraşului. Concluziile preliminare sunt devastatoarea pentru primărie, existând premiza deschiderii unui dosar penal. Una din probleme, este dacă primarul Nicolae Robu a avut aviz psihologic pentru muncă la înălţime. (...) Potrivit unor surse atât din primărie, cât şi de al Protecţia Consumatorului, primele concluzii sunt extrem de grave pentru instituţia condusă de Nicolae Robu.

În primul rând, primăria n-a avut nicio formă legală pentru acţiunea intreprinsă. Respectiv, nu este autorizată şi n-are cod CAEN pentru un astfel de demers. Sursele noastre spun că primăria trebuia să aibă un contract cu o societate autorizată conform legii să desfăşoare astfel de activităţi Inspectorii de la CRPC au solicitat, de asemenea, avizele medicale privind medicina muncii, respectiv psihologice ale primarului Nicolae Robu. Şi asta fiindcă sunt necesare alt aviz de medicina muncii şi alt aviz psihologic în cazul muncii la înălţime. Aşadar, o altă ilegalitate, dacă primarul nu are astfel de avize", scrie Debanat.ro.