Juan Guaido își consolidează pozițiile: Parlamentul a aprobat noii ambasadori propuși de președintele interimar

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 20-03-2019 20:42

Parlamentul venezuelean, în care opoziţia împotriva preşedintelui Nicolas Maduro deţine majoritatea, a aprobat marţi numirea a încă şase ambasadori de către şeful legislativului, Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar şi recunoscut în această poziţie de circa 50 de state, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Legislativul a acceptat astfel solicitarea lui Guaido prin care acesta desemnează ambasadori în Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Maroc şi Regatul Unit.

Citește și: Ieşire dură din interiorul Băncii Naţionale! Omul lui Mugur Isărescu ‘atacă la baionetă’

Anterior, liderul opoziţiei venezuelene a mai numit ambasadori în alte 27 de state, inclusiv România. În statele membre ale UE Juan Guaido a mai ales ambasadori şi în Spania, Germania, Franţa, Portugalia, Malta, Suedia, Austria, Danemarca, Belgia, Luxemburg şi Olanda. El a numit de asemenea un ambasador în SUA. Imediat ce el s-a autoproclamat ''preşedinte interimar'', în ianuarie, preşedintele Donald Trump l-a recunoscut ca înlocuitor al lui Maduro.

Citește și: Victor Ponta anunță încă o lovitură devastatoare încasată de Liviu Dragnea! Cine blochează marele plan al liderului PSD

Guvernul de la Caracas a denunţat luni că sediile sale diplomatice din SUA au fost ocupate cu forţa de ''persoane care beneficiază de sprijinul public al guvernului american şi care acţionează ca agenţi''. Această reacţie a survenit după ce Carlos Vecchio, reprezentant al lui Guaido în SUA, a anunţat că a preluat controlul asupra secţiei ataşaţilor militari din cadrul ambasadei Venezuelei la Washington, precum şi asupra unui sediu al consulatului venezuelean la New York.