Vestele Galbene continuă HAOSUL - Zeci de arestări la Paris, în marja unui ”act 19” calm, tensiuni la Nisa

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 23-03-2019 15:28

În total 31 de persoane au fost arestate în marja celei de-a 19-a zi de mibilizare a ”vestelor galbene” în capitala franceză, a anunţat sâmbătă Prefectura Parisului, care a precizat că 15 persoane au primit avertismente în perimetrul interzis şi au fost efectuate peste 2.000 de controale preventive, relatează Reuters şi AFP, scrie News.ro.

Citește și: CUTREMUR după decizia lui Tudorel Toader: Victor Ciutacu, Dan Andronic, Radu Tudor și Emilia Șercan au EXPLODAT la adresa ministrului Justiției

Niciun incident nu a avut loc la adunări aflate în curs sâmbătă, pe Trocadéro şi în sectorul Châtelet, potrivit prefecturii.

Niciun manifestant nu şi-a făcut apariţia în sectorul Champs-Elysées, în care manifestaţiile au fost interzise, precizează sursa citată.

Câteva zeci de manifestanţi se adunaseră să participe la un marş din Piaţa Denfert-Rochereau, către Piaţa Saint-Pierre.

Alte manifestaţii erau în curs de adunare în mai multe oraşe franceze.

Poliţia evacua Piaţa Garibaldi la Nisa, unde persoane s-au adunat sâmbătă dimineaţa, în pofida interdicţiei de a manifesta. Şase persoane au fost arestate în prima parte a zilei.

Alte adunări organizate în Franţa se desfăşurau paşnic. La Tourcoing (Nord), zeci de persoane urmau să se ducă la Lille, situat la aproximativ 12 kilometri distanţă.