UPDATE - S-a reluat votul la PMP pentru lista la europarlamentare. Băsescu, așteptat să-și anunțe candidatura / SURSE

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 25-03-2019 17:17
Actualizat: 25-03-2019 18:18

A început ședința PMP în care se va alege lista candidaților partidului la alegerile europarlamentare și surse din partid au spus ȘTIRIPESURSE.RO că fostul președinte Traian Băsescu nu se regăsea pe lista numelor de candidați cu care s-a intrat în ședință și din care PMP-iștii urmau să își aleagă favooriții. În același timp, sursele citate spun că asta nu înseamnă că Băsescu nu va fi pe lista finală PMP și că „încă se discută, vedem”.

UPDATE 3 - S-a reluat votul la ședința PMP după ce la prima numărătoare a ieșit egalitate între mai mulți candidați.

UPDATE 2 - Surse din PMP spun că Băsescu va deschide, cel mai probabil, lista și că votul se referă la candidații de pe locurile inferioare.

UPDATE 1 - La nici o jumătate de oră de la startul ședinței, Traian Băsescu a plecat de la ședință spunând că ia o pauză să se mai gândească la candidatură și că revine. Înainte să iasă din sală, PMP-iștii l-au rugat să intre în cursă.

Ședința a întârziat cu aproximativ 30 de minute, în așteptarea lui Băsescu și a liderului PMP, Eugen Tomac.

În debutul ședinței Colegiului Național PMP care se desfășoară la această oră în Parlament, Băsescu a explicat cum se vor alege candidații la europarlamentare:

  • „Fiecare membru va primi lista cu toti candidații și încercuiește unul singur și pe urmă vedem câte voturi are fiecare. Mi se pare o soluție corectă din toate punctele de vedere. Dați un vot pentru oameni care pot aduce voturi, altfel vom vota o listă care ne va duce la eșec”.

Surse din PMP au spus că Băsescu nu a fost pe acea listă.

Citește și: OFICIAL - LISTA PSD la europarlamentare .