Gerard Pique, exemplu de fair-play: Fundașul a adus armonia în tribune în amicalul dintre Catalonia și Venezuela

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 26-03-2019 17:59

Gerard Pique (32 de ani) a fost autorul unui gest frumos, luni seară, 25 martie, în timpul meciului dintre naţionalele Cataloniei şi Venezuelei, scor 2-1. Mare susţinător al independenţei Cataloniei, fundaşul central a oferit o adevărată lecţie, potrivit mediafax.

Citește și: S-a votat! Dispare ora de vară! Când se aplică, de fapt, măsura

După doi ani, Catalonia a jucat un nou meci amical, contra Venezuelei, la Girona, iar fanii prezenţi în tribune au încercat să profite de moment pentru a-şi face cunoscute sentimentele nu frumoase faţă de Spania. Dar Gerard Pique, liderul Cataloniei retras recent din 'Furia Roja', nu a fost de acord cu ei şi i-a îndemnat să oprească fluierăturile: "Sunt foarte fericit pentru acest eveniment. Nu am mai jucat de doi ani. A fost o petrecere a fotbalului catalan. Trebuie să o mai facem. Fanilor le-am cerut să tacă pentru că trebuie să dăm un exemplu. Lipsa de respect nu este tolerată.

Citește și: Sumă uriașă! Cât ne-a costat vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA – S-a aflat

Am ales să mă retrag din naţionala Spaniei pentru că vreau să petrec timp cu familia mea. La naţionala Cataloniei vin o zi, iar mâine sunt din nou cu echipa Barcelonei. Dacă eram în echipa Spaniei, nu puteam face asta", a declarat Pique, conform Marca, la finalul victoriei cu 2-1.

Pe lângă Pique, pentru naţionala Cataloniei au jucat nume importante precum Marc Bartra, Bojan Krkic, Aleix Vidal, Marc Muniesa, Martin Montoya şi Oriol Romeu, golurile venind de la Bojan şi Javi Puado.