Temperaturile din Germania au șocat meteorologii: Anul 2018 a fost cel mai călduros de la începutul consemnării observațiilor meteorologice

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 26-03-2019 21:59

Germania a înregistrat în 2018 cel mai călduros an de la începutul consemnării observaţiilor meteorologice în 1881, precum şi o secetă excepţională, a declarat marţi Institutul National de Meteorologie, DWD, citat de AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Imagini șocante! Aici și așa se prepară mâncare pentru bolnavii unui spital de oncologie, dar și pentru copiii din grădinițe

"În bilanţul meteorologic şi climatic pentru anul trecut al DWD, evenimentele meteorologice extreme şi schimbările climatice sunt în prim plan", a explicat Deutscher Wetter Dienst într-un comunicat.

"De asemenea, cu o temperatură medie anuală de 10,5 grade Celsius în Germania, 2018 a fost un an record, fiind cel mai călduros din cei 138 pentru care s-au făcut înregistrări de temperatură", a indicat DWD, precizând că aceasta corespunde unei încălziri de 1,5 grade Celsius din 1881.

Citește și: Sumă uriașă! Cât ne-a costat vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA – S-a aflat

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a anunţat în luna februarie că temperatura medie la suprafaţa globului în 2018 a depăşit cu circa 1 grad Celsius pe cea care prevala în perioada pre-industrială (1850-1900).

În plus, Germania a înregistrat în 2018 al patrulea cel mai uscat an din 1881, fiind afectat în special comerţul pe Rhin, una dintre arterele strategice pentru transportul fluvial european.

Citește și: S-a votat! Dispare ora de vară! Când se aplică, de fapt, măsura

Prin Acordul de la Paris privind clima, comunitatea internaţională s-a angajat să menţină creşterea temperaturii globale "mult sub 2 grade Celsius" şi "să continue eforturile de a limita creşterea la 1,5 grade Celsius" prin raport cu nivelul de dinaintea Revoluţiei Industriale.

În iunie 2018, Berlinul a recunoscut că nu va reuşi să-şi îndeplinească angajamentele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2020.