Incendiu la o clădire de birouri din Dhaka - Cel puțin 19 persoane au murit

Autor: George Traicu
Publicat: 28-03-2019 18:26

Cel puţin 19 oameni au murit joi într-un incendiu izbucnit într-o clădire de birouri din capitala Bangladeshului, Dhaka, au anunţat autorităţile, transmit AFP şi EFE. Un număr neprecizat de angajaţi ar putea fi încă prizonieri în clădirea în flăcări informează Agerpres.

Şase dintre cei morţi au căzut încercând să scape de focul care cuprinsese imobilul cu 22 de etaje din centrul oraşului. Peste 70 de oameni au fost spitalizaţi, a menţionat pentru presă şeful poliţiei din capitală. Cei rămaşi înăuntru continuau să strige la geamuri după ajutor, a constatat corespondentul AFP.

Cauzele incendiului nu au fost încă stabilite.

Circa 100 de ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului, iar forţele aeriene şi navale s-au alăturat pompierilor în eforturile de a stinge focul.

Incendiile şi prăbuşirile de clădiri fac frecvent victime în Bangladesh, un stat sărac din Asia de sud unde trăiesc 160 de milioane de oameni. Cauza principală este nerespectarea normelor de securitate.

Luna trecută, circa 70 de oameni au murit într-un incendiu la Dhaka în preajma unui depozit ilegal de produse chimice. În noiembrie 2012, 111 muncitori şi-au pierdut viaţa într-o fabrică de confecţii cu nouă etaje în apropierea capitalei. Atunci, ancheta a stabilit că focul a fost urmarea unui act de sabotaj, iar conducerea uzinei i-a împiedicat pe oameni să plece din clădire