PROTESTE la Londra, în favoarea Brexitului, cu mii de participanți: 'Ce vrem? Brexit? Când vrem, acum? Acum!' - LIVE VIDEO

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 29-03-2019 18:27
Actualizat: 29-03-2019 18:44

Mii de persoane care se opun întârzierii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană protestează vineri în centrul Londrei, în timp ce Camera Comunelor a respins pentru a treia oară acordul Brexit negociat de premierul Theresa May, relatează Reuters.

În ziua în care Marea Britanie urma să părăsească inițial UE, grupuri mari de oameni s-au adunat în fața parlamentului, fluturând steaguri UE și scandând, "Ieșire înseamnă Ieșire" și "La revedere UE", acuzând-o pe Theresa May de trădare.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

Pe fondul unei prezențe mari a polițiștilor, mai multe persoane au blocat drumul din afara parlamentului, strigând "nu vom pleca" și "ce vrem? Brexit? Când vrem, acum? Acum."

Protestatarii, conduși de Nigel Farage - politicianul care a convenit să organizeze referendumul în urma căruia s-a decis ieșirea Marii Britanii din UE - se va adresa mulțimii vineri după-amiază.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

Farage, fostul lider al Partidului Independenței, urmează să vorbească la un eveniment "Brexit Betrayal" ca parte a culminării unui marș din Sunderland, nord-estul Angliei, până la Londra.

"Ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare este de fapt o zi de trădare", a declarat Farage pentru Reuters.

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană.

29 martie era data stabilită iniţial de Marea Britanie pentru retragerea din Uniunea Europeană.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat