'Procurorul roșu' face valuri în PSD: Iohannis nu e Iisus Hristos, să-l învie pe Lazăr!

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 05-04-2019 11:22

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, a scris pe Facebook că procurorul general Augustin Lazăr are o problemă „instituțională” și o altă problemă „de conștiință”, după ce presa a relatat că acesta a condus în anii '80 o comisie care a refuzat eliberarea din penitenciarul Aiud a unui disident anticomunist.

Citește și: SURSE - Senatori PSD iau în calcul să voteze moțiunea anti-Toader

  • „Iohannis nu e Iisus Hristos, să-L învie pe Lazăr! Procurorul general al României are două probleme: una instituțională și una de conștiință. Dacă sistemul comunist a funcționat cu succes, acest lucru este urmare a dăruirii totale a celor care l-au servit. Ca președinte al comisiei care putea să îl pună în libertate pe condamnatul politic Iulius Filip, Augustin Lazăr a acționat ca un adevărat slujbaș încovoiat de spate: l-a ținut în închisoare până când disidentul a executat întreaga pedeapsă”, a scris liderul PSD Neamț.

Ionel Arsene consideră că procurorul general al României, la care se referă ca fiind „procurorul roșu”, ar trebui să plece din funcție.

  • „Conștiința l-a ocolit pe Augustin Lazăr și atunci, și acum. „Procurorul roșu” nu regretă nimic. Se dovedește un executant perfect al ordinelor venite de deasupra lui. Iată că nici azi, când lucrurile sunt foarte bine știute, nu arată niciun fel de înțelegere și de compasiune față de fostul deținut politic. Sunt sigur că dacă în 1989 nu ar fi căzut regimul, Augustin Lazăr ar fi fost astăzi un foarte bun prim-procuror comunist, mândria lui Ceaușescu! Chiar și numai pentru această gravă neînțelegere a lucrurilor Augustin Lazăr ar trebui să plece! Iar faptul că președintele României îl mai ține în funcție arată ce părere bună are despre el însuși: se crede Mesia! Or, într-o țară ortodoxă, asta e blasfemie!”,  a mai scris social-democratul.

Citește și: Încă un fost deţinut politic îl acuză pe procurorul general: A dat ordin să fiu băgat la izolare zece zile că am calomniat organele puterii de stat .

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a decis joi reverificarea procurorului general Augustin Lazăr, după acuzațiile ce i-au fost aduse în spațiul public, potrivit cărora ar fi refuzat să elibereze un disident anticomunist.

Luju.ro a scris că în anii '80 o comisie din penitenciarul Aiud, condusă de procurorul Augustin Lazăr, actual Procuror General al României, a refuzat de două ori să-l elibereze pe disidentul anticomunist Iulius Filip.