Ecaterina Andronescu s-a scăpat: 'OUG inițială pentru modificarea Legii Educației a fost discriminatorie'

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 06-04-2019 19:56
Actualizat: 06-04-2019 20:09

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat la Realitatea TV că din textul OUG pentru modificarea Legii Educației ar fi fost înlăturată discriminarea dintre sistemul școlar public și cel privat, pe tema autorizației de securitate ISU. Ministrul Educației a recunoscut că la elaborarea OUG s-a luat inițial în discuție eliminarea obligativității pentru directorii școlilor din sistemul public de a prezenta la acreditare, autorizația de securitate la incendiu. Pentru școlile din sistemul privat, însă, autorizația rămânea în continuare obligatorie.

Citește și: Ieșire fulgerătoare a lui Augustin Lazăr! Reacție în forță, după interviul difuzat de Antena 3

''Ordonanța a fost dată Guvernului spre aprobare fără ca acest paragraf să fie păstrat. Am exclus această prevedere ca urmare a acuzațiilor pe care le-am primit, că am discrimina sistemul privat de învățământ, iar noi nu vrem să discriminăm pe nimeni", a declatar Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației susține că ideea de la care s-a plecat atunci când a fost introdusă eliminarea obligativității autorizației de securitate ISU, a fost aceea că spațiile în care funcționează școlile de stat aparțin administrației publice locale, care în calitate de proprietar trebuie să se ocupe de avizare.