Zeci de animale chinuite au fost eliberate din Gradina Zoologică din Rafah - Fâșia Gaza

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 07-04-2019 20:39

Peste 40 de animale, între care şi cinci lei, au fost evacuate, duminică, de la Grădina Zoologică din Rafah, Fâşia Gaza, urmând să fie duse în Iordania, a anunţat o organizaţie de protecţie a animalelor, potrivit AFP, potrivit news.ro.

Slăbite, cele 43 de animale, între care se numără şi un lup şi câteva maimuţe, trăiau în condiţii teribile la Rafah, potrivit asociaţiei Four Paws, care a organizat transferul.

În ianuarie, Grădina Zoologică din Rafah a ajuns în atenţia presei internaţionale, după de au apărut informaţii că patru lei nou-născuţi au murit de frig. Grădina Zoologică este cea mai veche din Fâşia Gaza.

“Animalele nu sunt într-o formă bună, dar starea lor este destul de stabilă” pentru transportul până la o rezervaţie din Iordania, aflată la o distanţă de 300 de kilometri, a declarat Martin Bauer, purtător de cuvânt al Four Paws.

Transferul animalelor trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii martie, dar organizaţia nu a avut acces în Gaza, punctul de trecere din Israel fiind închis o săptămână din cauza escaladării violenţelor în zonă.

Animalele au fost sedate pentru a fi puse în cuşti şi au fost transportate până la punctul de trecere, de unde au fost încărcate în camioane cu destinaţia Iordania.