Franța face apel la evitarea escaladării tensiunilor în Orientul Mijlociu după ce SUA au desemnat Gardienii Revoluţiei drept organizaţie teroristă

Autor: George Traicu
Publicat: 09-04-2019 17:05

Franța a făcut marți apel la evitarea escaladării tensiunilor în regiunea Orientului Mijlociu, după ce Statele Unite au desemnat Gardienii Revoluţiei iraniene drept organizaţie teroristă, relatează site-ul agenției Reuters potrivit mediafax.

Întrebat despre decizia Statelor Unite, Ministerul francez de Externe a răspuns că Franța va continua să își respecte angajamentul privind acordul nuclear semnat în 2015.

"Facem apel la evitarea escaladării tensiunilor și destabilizarea regiunii", se arată într-un comunicat al Ministerului francez de Externe.

Departamentul de Stat de la Washington a catalogat Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice drept organizaţie teroristă străină. Este prima dată când pe lista organizaţiilor teroriste alcătuită de Statele Unite se numără o structură militară de stat. Organismul militar a fost fondat de ayatollahul Ruhollah Khomeini şi este parte a Forţelor Armate create după Revoluţia islamică din 1979.

Administraţia de la Teheran a catalogat drept "ilegală" decizia Statelor Unite de a introduce Gardienii Revoluţiei pe lista organizaţiilor teroriste, afirmând că "regimul american" este de fapt "susţinător al terorismului".