Austria a început vânătoarea neo-naziştilor: 32 de persone au fost verificare într-o singură zi

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 09-04-2019 18:21

Autorităţile austriece au efectuat percheziţii marţi în întreaga ţară, vizând 32 de persoane care sunt suspectate de activităţi neonaziste, potrivit Ministerului Justiţiei, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Ministerul a precizat că va furniza noi informaţii în cadrul unei conferinţe de presă din cursul după-amiezii.


Citește și: Lovitură de teatru în scandalul momentului! Marian Godină a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt

Coaliţia aflată la guvernare în Austria dintre conservatori şi extrema-dreaptă este în prezent sub presiune pentru a-şi dovedi bunele intenţii în ceea ce priveşte combaterea extremismului de dreapta, notează agenţia de ştiri germană.

Citește și: Analiză devastatoare! Rareș Bogdan pune tunurile pe PSD! Nici Adrian Năstase nu a scăpat

După recentele dezvăluiri potrivit cărora atacatorul de la moscheea din Christchurch, Noua Zeelandă, a donat bani unei Mişcări identitare anti-imigraţie din Austria, media şi opoziţia au analizat legăturile dintre aceasta şi partidul de extremă dreapta la putere, Partidul Libertăţii (FPO).

În plus, agenţiile europene de informaţii şi-au redus relaţiile cu instituţia similară din Austria - Biroul pentru protecţia constituţiei şi contraterorism -, după ce procurorii au dispus efectuarea unei razii la acest birou în urmă cu un an pentru a investiga presupusele nereguli.