În Sectorul 4 al Capitalei, nicio parcare de reședință nu va mai fi ocupată abuziv Primaria Sectorului 4 a început să distribuie primele blocatoare

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 12-04-2019 14:19

Noul sistem de administrare a locurilor de parcare din Sectorul 4 al Capitalei a fost montat deja în cea mai recentă parcare publică, construită pe Șoseaua Olteniței, nr. 9.

Amenajată pe o suprafață de 6434 metri patrați, parcarea deservește una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4 și are o capacitate de 236 de locuri, dintre care 70 sunt destinate abonaților, 17 persoanelor cu dizabilități și 3 mașinilor electrice.

Mai mult, noua parcare de pe Șoseaua Olteniței oferă posibilitatea locuitorilor din zonă, de a-și asigura, în permanență, un loc de parcare liber, la orice oră.

ü  Pentru acesta, Primăria Sectorului 4 a instalat și a dat în funcțiune un sistem complet de blocatoare a locurilor de parcare, pe care cetățenii îl pot folosi pe bază de abonament.

ü  Astfel, proprietarii autovehiculelor din zonă și nu numai pot opta pentru un abonament nenominal, în valoare de 10 lei /lună, cu posibilitatea de a-l achita integral pentru un an întreg  și vor avea la dispoziție, în permanență, un loc liber de parcare.

ü  Fie pot alege un abonament în valoare de 20 lei/lună, pentru a-și rezerva nominal, un parcaj liber, pe toată durata zilei  și pe care utilizatorul îl va putea gestiona, în funcție de necesitate, cu ajutorul unui blocator.

ü  Rezistente la apă, șocuri și lovituri, noile dispozitive sunt ușor de manevrat. Acționate electronic, dintr-o telecomandă, care poate recepționa semnalul de la distanță, sistemele permit blocarea și deblocarea locului de parcare în doar câteva secunde.

ü  Accesul abonaților în parcare se va face pe baza unei cartele magnetice, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze în parbrizul mașinii.

ü  Parcarea este destinată și utilizatorilor temporari. Accesul acestora  se va face pe baza de tichet.

ü  Tariful pentru un loc de parcare este de 1 leu pentru un interval de două ore.

ü  Plata se va putea face, fie la automatele self-pay, fie prin card sau SMS.

ü  De noile sisteme vor putea beneficia, la cerere, toți utilizatorii locurilor de parcare de reședință de pe raza Sectorului 4.