Ploiești: pe hipodrom, curse de cai în prima reuniune a anului, iar la mall paradă vintage de cai putere

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 14-04-2019 17:22

Prima reuniune a calendarului competițional 2019 de pe Hipodromul Ploiești a debutat sâmbătă, cu un program de curse de trap și de galop.

Astfel, morocănoasa zi de 13 aprilie s-a dovedit  norocoasă pentru armăsarul Bădie VF, condus de Marian Costache, care și-a adjudecat marele premiul în principala cursă a zilei de pe Hipodromul Ploiești, Premiul Primăverii, o cursă de trap cu 11 cai la start și cu premii totale de 3200 lei. Următoarele poziții au fost adjudecate de caii Histoire D’Inverne şi Detoxicated.

Programul a mai inclus două curse de trap listate la pariuri: Premiul Ager, câștigat previzibil de iapa Rugiada Thor și Premiul Amigo (pe lângă main-ul adjudecat de Bădie VF), în care armăsarul Paxton, condus de Ion Dima, a câștigat în mod surprinzător cursa.

Premiul „Atena”, care a deschis renuniunea, a fost câștigat de armăsarul Gailluran de Bellen, avându-l în șa pe Adrian Marciu.

Programul a mai inclus două curse de galop, amblele câștigate de cai și jochei bulgari - Premiul Arabian Horse Spirit Heritage, în care s-a impus armăsarul Ferment (Valentin Atanasov) și Premiul Primăverii, câștigat de armăsarul Heaven King (Ivan Ivanov).

Vremea proastă a împiedicat desfășurarea show-lui hipic al maestrului dresor Filimon Iordache, amânat pentru următoarea reuniune, dar a reușit să strângă 400 spectatori pe hipodrom, spre bucuria viceprimarului Cristian Ganea: „Un spectacol unic la Ploiești și le mulțumesc, în special, ploieștenilor care nu s-au lasat intimidati de vremea rea de afară și au venit sa urmarească show-ul hipic.”, a declarat acesta.

Tot în acest an, în parcarea unui mall ploieștean, Retromobil Club România a organizat Retro Parada Primăverii, cu automobile vechi atestate. Ediția din acest an a fost una jubiliară, dedicată sărbătoririi a 50 de ani de la producerea primului automobil Dacia 1300.  În opinia viceprimarului Ganea, prezent la eveniment:”a fost un eveniment extrem de reușit, în ciuda vremii nefavorabile. Adevăratele bijuterii pe patru roți au fost admirate de foarte mulți ploieșteni!”