ING a contactat Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni

Autor: George Traicu
Publicat: 17-04-2019 08:18

ING grup a contactat Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni, potrivit unor surse citate marţi de publicaţia germană Manager Magazin, transmite Reuters.

Sursele au spus că ING a abordat guvernul german, care deţine o participaţie la Commerzbank, şi pe directorul general al băncii, Martin Zielke. Şeful Commerzbank a refuzat însă să se angajeze în discuţii oficiale.

Interesul din partea ING pentru banca germană survine într-o perioadă în care Commerzbank şi Deutsche Bank s-au implicat în discuţii pentru o fuziune.

Reprezentanţii celor trei bănci au refuzat să comenteze, iar cei ai guvernului german nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Potrivit revistei, directorul general al ING, Ralph Hamers, a sugerat transferarea sediului central la Frankfurt, în eventualitatea unei fuziuni, şi a promis să desfiinţeze mai puţine locuri de muncă decât în cazul fuziunii dintre Commerzbank şi Deutsche Bank.

Commerzbank este o candidată potrivită pentru a fi preluată de o bancă străină, acesta fiind unul dintre motivele pentru care guvernul german a încurajat fuziunea cu Deutsche Bank, pentru a crea o bancă autohtonă puternică, au declarat surse apropiate situaţiei.

UniCredit a anunţat la rândul ei că analizează o fuziune cu Commerzbank, dacă discuţiile acesteia cu Deutsche Bank vor eşua, au declarat la începutul acestei luni două persoane apropiate situaţiei.