Viorica Dăncilă anunță recorduri în economie după atacurile lui Klaus Iohannis pe remaniere

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 18-04-2019 14:32

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, joi, în debutul ședinței de Guvern, mai multe date legate de creșterea indicatorilor economici, după ce președintele Klaus Iohannis a spus că remanierea pe care i-o cere premierul pare să fie o întărire a „asaltului asupra justiției”.

Principalele declaratii ale lui Dancila:

  • Prezint date care dovedesc ca economia Romaniei se afla pe un trend ascendent si va continua ritmul de crestere
  • In primele doua luni, Romania a inregistrat un nivel record al investitilor straine directe, depasind 1 miliard de euro, cel mai mare nivel dupa criza economica. Este o crestere cu peste 47% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata increderea investitorilor straini in mediul de afaceri din Romania.
  • Exportul de servicii s-a majorat cu aproape 600 milioane euro, respectiv cu 17%.
  • In primele doua luni cifra de afaceri din IT s-a majorat cu aproape 24% față de primele luni din 2018
  • Romania s-a plasat pe locul 2 la nivel european in privinta lucrarile in constructii

Șefa Executivului nu s-a referit la remaniere.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit propunerile de revocare și de numire a noilor miniștri și că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă 'mai prost', adăugând că îi va transmite premierului un răspuns săptămâna viitoare.

El a mai spus că lucrurile ”încep să capete un contur trist”, pentru că, în timp ce el a convocat un referendum pe teme de Justiție, ”PSD pregătește o remaniere guvernamentală care vrea să întărească asaltul asupra Justiție și acest lucru nu poate să fie de bun augur”.