Autorităţile turce au arestat doi spioni ai Emiratelor Arabe Unite: Ankara investighează posibila lor implicare în asasinarea lui Jamal Khashoggi

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 19-04-2019 17:30

Autoritățile din Turcia au reținut două persoane care ar fi spionat cetățeni arabi și ar fi trimis informații despre aceștia în Emiratele Arabe Unite, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Viorica Dăncilă aruncă bomba! Dă semnalul pentru candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale

Cei doi au și-au recunoscut faptele, iar autoritățile turce investighează și legătura dintre aceștia și asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a informat un oficial turc de rang înalt.

Citește și: Carmen Dan lovește tare, după dezvăluirile Emiliei Șercan! Măsura prin care cutremură sistemul

Unul dintre suspecți a sosit în Turcia în octombrie 2018, când Khashoggi a fost ucis în clădirea Consulatului Arabiei Saudite de la Istanbul, iar celălalt ar fi venit ulterior în Turcia pentru a-l ajuta în misiune. „Anchetăm dacă sosirea primului individ are legătură cu asasinarea lui Jamal Khashoggi”, a declarat oficialul, care a adăugat că persoana a fost monitorizată în ultimele șase luni. „Este posibil să fi existat o încercare de a strânge informații despre arabi care trăiesc în Turcia”, a mai spus el.

Citește și: Tăriceanu aruncă bomba! Liderul ALDE face dezvăluiri uluitoare

Arestările au fost făcute ca parte a unei operațiuni de contraspionaj. Autoritățile turce au anunțat că au confiscat un computer care ar fi fost utilizat de presupușii spioni.

Citește și: Mutarea anului în fotbal! Gigi Becali vrea să-i ia ‘averea’ lui Hagi

Jamal Khashoggi, jurnalist al Washington Post și critic al autorităților saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relațiilor dintre Statele Unite și Arabia Saudită. Mai mulți membri ai Congresului l-au acuzat pe prințul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autoritățile saudite au negat orice implicare a prințului moștenitor în acest caz și au anunțat că 11 suspecți au fost reținuți și puși sub acuzare în dosarul morții jurnalistului.