Harghita: Peste 3.600 de familii au rămas fără curent electric, după o avarie la rețea

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 23-04-2019 15:33

Peste 3.600 de familii din orașul Odorheiul Secuiesc și din alte 20 de localități din județul Harghita au rămas, marți, fără curent electric, după o avarie la rețea. Echipa societății de distribuție a energiei electrice este pe teren pentru a remedia defecțiunile, potrivit Mediafax.

Furnizarea energiei electrice a fost întreruptă marți, în 21 de localități din județul Harghita, după ce o avarie a afectat 51 de posturi de transformare, care alimentau 3.602 locuințe, susțin reprezentanții ISU Harghita.

Citește și: Un bărbat a ajuns la spital, după ce i-a căzut în cap o cărămidă desprinsă de vânt

„21 de localități sunt afectate de întreruperea energiei electrice din cauza unei defecțiuni: Odorheiu Secuiesc parțial și 20 localități rurale din zona Odorhei: Feliceni, Tăureni, Hoghia, Forțeni, Oțeni, Polonița, Văleni, Mujna, Dârjiu, Nicolești, Vasileni, Obrănești, Alexandrița, Teleac, Chinușu, Locodeni, Iașu, Ighiu, Daia, Ulieș. Sunt afectați 3.602 consumatori și 51 posturi de transformare. O echipă de la Electrica este în teren în vederea depistării defecțiunilor”, a transmis Alina Ciubotariu, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Reprezentanții furnizorului susțin că este vorba despre linii de medie tensiune rupte, iar cauzele avariei sunt în curs de cercetare.