Se creionează o majoritate lejeră în jurul PSD pentru codurile penale

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 24-04-2019 10:51
Actualizat: 24-04-2019 10:52

Codul Penal și Codul de Procedură Penală vor intra la vot final în Camera Deputaților, miercuri, de la ora 12.00 și în forul decizional se creionează o majoritate largă pentru modificarea codurilor penale în acord cu deciziile CCR.

Balanța o înclină UDMR, care a anunțat, miercuri, prin deputatul Marton Arpad, la dezbaterile din plen, că la Codul de Procedură Penală maghiarii vor vota 'pentru'.

Pentru modificarea codurilor penale sunt necesare minimum 165 de voturi.

PSD + ALDE dețin 158 de voturi, iar cu voturile UDMR (21 de membri) se formează o majoritate de aproape 180 de voturi.

  • Dacă vor trece la vot, proiectele merg la Klaus Iohannis pentru promulgare. Opoziția a anunțat că va ataca la CCR proiectele de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedură Penală.

Citește și: NUCLEARA din PSD: Dăncilă i-a predat lui Iohannis hățurile Guvernului pentru 60 de zile? / ANALIZĂ

Comisia parlamentară specială pentru legile justiției a adoptat, marți, un raport de modificare a Codului de Procedură Penală. Parlamentarii au eliminat din varianta adoptată de Senat mai multe articole declarate neconstituționale de CCR. Citește aici ce s-a eliminat marți din CPP și ce se va întâmpla.

Află aici ce a rămas în proiect.

De asemenea, comisia condusă de Florin Iordache a modificat săptămâna trecută, în acord cu deciziile CCR, și Codul Penal. Vezi aici ce s-a întâmplat la Codul Penal.