Jocuri perverse în Ministerul Public: Miza candidaturii lui Bogdan Pîrlog la funcţia de procuror general (surse)

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 26-04-2019 21:30
Actualizat: 27-04-2019 09:45

Procurorul Bogdan Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general. Surse din sistemul judiciar au dezvăluit, pentru STIRIPESURSE.RO, miza acestei candidaturi neaşteptate.

CITEȘTE ȘI: Ce boli poate ascunde o banală durere de cap. SEMNE că trebuie să mergi IMEDIAT la medic

Pîrlog este procurorul care s-a autosesizat în cazul violenţelor din Piaţa Victoriei, din 10 august 2018. Judecat disciplinar în două dosare, preşedinte de asociaţie profesională de apartament, Pîrlog concurează împotriva şefului său, Ionel Corbu, pentru cea mai înaltă funcţie din Ministerul Public.

Miza acestei candidaturi nu este, însă, obţinerea funcţiei de procuror general, precizează surse judiciare. Este clar că Pîrlog nu are nicio şansă să fie desemnat de ministrul Justiţiei. Scopul ar fi, potrivit surselor din sistem, blocarea întregii proceduri.

Procurorul Bogdan Pîrlog şi-a depus candidatura fiind împins de la spate de un personaj influent din Parchetul General. Cum decizia a fost luată cu doar o zi înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturilor, Pîrlog nu a mai avut timp să redacteze un proiect managerial. Acest neajuns a fost "depăşit" prin copierea proiectului lui Augustin Lazăr, Pîrlog primind asigurări că nu vor fi probleme în acest sens.

Scopul final ar fi obţinerea unui pretext pentru contestarea în instanţă a procedurii de numire a noului procuror general. Un asemenea gest ar putea duce la amânarea cu luni bune a numirii înlocuitorului lui Augustin Lazăr, timp în care Ministerul Public va fi condus prin delegare dispusă de Secţia pentru procurori a CSM.

Potrivit surselor din sistem, se pare că Pîrlog s-a inscris şi pentru funcţia de procuror-şef adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, ştiind că nu îndeplineşte condiţiile de vechime, dar cu intenţia de a contesta aceste condiţii şi de a bloca şi acolo procedura.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile, importante pentru tratarea afecţiunilor stomacului. Ce plante sunt recomandate .