Parlamentarul PSD care NU l-a votat pe Gheorghe Stan pentru CCR: 'Nu şi cu votul meu!'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 07-05-2019 13:24

Procurorul Gheorghe Stan, şeful Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, nu a beneficiat de toate voturile PSD în procesul de numire la Curtea Constituţională. Deputatul Liviu Pleşoianu anunţa înaintea votului din plen că nu îl va vota pe Stan, pe motiv că aceasta a semnat un protocol cu SRI, în perioada în care ocupa funcţia de inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare.

CITEȘTE ȘI: Cinci trucuri pentru orice băutor de cafea: Cum să duci savoarea la alt nivel

"Nu și cu votul meu!

Protocolul SECRET SRI - Inspecția judiciară din 2016 a fost semnat de Coldea și avizat juridic de celebrul Dumbravă. Din partea Inspecției judiciare, a semnat avizul de legalitate Gheorghe Stan. Gheorghe Stan e propus acum la vot pentru a deveni judecător CCR din partea Camerei Deputaților. Cu toată dragostea, presupun că nu își imaginează nimeni din conducerea PSD că domnul Stan va deveni judecător CCR și cu votul meu! Cu atât mai mult cu cât eu am depus un proiect de lege care vizează interzicerea ocupării funcției de judecător CCR de către cineva care a semnat protocoale secrete sau a lucrat în baza acelor protocoale...", scrie Pleşoianu pe Facebook.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, raport favorabil pentru toți cei trei candidați la funcția de judecător al CCR. Pentru acest post s-au înscris șeful SIIJ, Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupșa și avocatul Vlad Ștefan, propus de USR.

Viitorul magistrat la CCR îl va înlocui pe pe Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

CITEȘTE ȘI: Ce analize medicale TREBUIE să facă un bărbat în mod regulat .