ALERTĂ Avocatul lui Ion Iliescu, după decizia ÎCCJ în dosarul Mineriadei: 'O să fie bucuros de soluție. E firesc, rodul a doi ani de muncă'

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 08-05-2019 11:40

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a declarat, după decizia ÎCCJ de trimitere a dosarului Mineriadei înapoi la procurori, că soluția este una firească, deoarece au fost semnalate numeroase neregularități, menționând că, în mod sigur, clientul său o să fie bucuros, conform Mediafax.

Citește și: Decizie ISTORICĂ a Comisiei Europene: Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile și supele la plic DISPAR din 2021

„Firesc, este rodul a doi ani de muncă. Un dosar care în cameră preliminară de 2 ani. E soluție firească, pentru că dosarul de urmărirle penală conține nenumărate neregularități, nelegalități pe care le-am semnalat atât noi, apărătorii inculpaților, cât și chiar judecătorii de cameră preliminară. (...) O să fie bucuros de soluție. (...) Din dosar probabil vor rămâne câteva pagini, în afară de coperte. (...) O chestiune sesizată și în presă și pe care o pot confirma este că s-au grăbit. Nu pot să vorbesc despre cei 29 de ani, ci pot vorbi de cei 3 ani pe care și-i asumă domnul Lazăr”, a declarat avocatul Adrian Georgescu, apărătorul lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei, dar și în cel al Revoluției.

Potrivit apărătorului, Iliescu avea, în dosar, o situație „particulară”: „Niciodată nu fusese pus sub acuzare în vreunul dintre dosarele care compuneau acest dosar pentru fapta descrisă în actul de sesizare. Procurorii au apelat la un artificiu judiciar care s-a dovedit a fi falimentar în momentul în care au realizat urmărirea penală a lui Ion Iliescu”.

Magistrații instanței supreme au decis, miercuri, să restituie dosarul Mineriadei la procurori, fiind constatată nulitatea rechizitoriului. Decizia poate fi contestată.