Tăriceanu, despre dosarul lui Daniel Barbu: Dacă aveau dovezi clare, suspiciuni rezonabile, de ce nu l-au deschis înainte de campanie?

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 10-05-2019 16:35
Actualizat: 10-05-2019 17:53

Călin Popescu Tăriceanu susține, referitor la dosarul deschis de DNA pe numele lui Daniel Barbu, candidat al ALDE la alegerile europarlamentare, că are semne de întrebare întrucât cauza a fost deschisă după ce acesta și-a anunțat candidatura.

"Am încredere în Daniel Barbu şi ştiu că nu a încălcat legea penală. Am însă mari semne de întrebare cu privire la deschiderea dosarului în campanie electorală, după ce Daniel Barbu a anunţat că este pe lista candidaţilor ALDE. Dacă aveau dovezi clare, suspiciuni rezonabile cum zic ei, de ce nu l-au deschis înainte? Sper ca Daniel Barbu să nu fie nevoit sa treacă, aşa cum am trecut eu, prin 4 ani de instanţe ca să-şi dovedească nevinovăţia. Pentru că deşi până la urmă e o victorie, este, totuşi, o victorie amară", a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru Agerpres.

Citeste si LIVE TEXT - Simona Halep, în cursa pentru supremaţia mondială. Meci greu în semifinale la Madrid

Daniel Barbu a fost pus sub învinuire de DNA în dosarul în care are cercetat trezorierul PSD, MIrcea Drăghici. Ancheta vizează activitatea sa de președinte al AEP.