Alegeri europarlamentare - Doi candidați sunt în continuare primari

Autor: George Traicu
Publicat: 13-05-2019 17:44

Doi candidați PNL la europarlamentare, Mircea Hava și Gheorghe Falcă, sunt în același timp și primari, motiv pentru care ar trebui să-și dea demisia din funcțiile administrative, susțin două voci din PSD, ministrul pentru mediul de afaceri Ștefan Radu Oprea și Victor Negrescu, candidat al social-democraților la PE.

 

A te afla în campanie electorală pentru PE și a ocupa în continuare funcția de primar e imoral față de propriul electorat, susține ministrul Ștefan Radu Oprea: ”Natalia Intotero și Rovana Plumb și-au dat demisia din guvern pentru a nu minți, pentru a reprezenta corect cetățenii României. Ceilalți sunt primari…Oare vor pleca? Sau mint electoratul, mint cetățenii?”. Rovana Plumb, fost ministru al mediului și Natalia Intotero, ex-ministru pentru Diaspora și-au prezentat demisia din guvern după ce au anunțat că vor candida la PE.

 

În ce-l privește pe Mircea Hava, primarul Albei Iulia, Victor Negrescu a avut cuvinte dure, susținând că în PE ar trebui promovați oameni tineri și competenți:

 

„Acum 30 de ani când și-a început cariera putea să meargă la Bruxelles... A iesit deja oficial la pensie și când spune că merge mai departe la Bruxelles e o problemă în sensul acesta. Eu cred că Parlamentul European nu trebuie să fie un cimitir al elefanților.”