Sentințe grele în dosarul lui Sorin Oprescu - Cea mai mare pedeapsă este de 13 ani și 4 luni de detenție

Autor: Andreea Traicu
Publicat: 14-05-2019 14:55
Actualizat: 15-05-2019 13:03

Sorin Oprescu a fost condamnat, luni, in prima instanță, la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru mai multe fapte de corupție. Judecătorul a dispus sentințe de condamnare și pentru alți inculpați.

Cea mai mare este pedeapsa de 13 ani și 4 luni, dispusă în cazul lui Bogdan Popa, fost șef al Administrației Cimitirelor, găsit vinovat pentru mai multe infracțiuni.

Șoferul lui Sorin Oprescu, Cristian Stanca, a fost condamnat la 7 ani și 8 luni, fostul edil fiind al treilea în top cu pedeapsa de 5 ani și 4 luni.

Citeste si Monica Macovei dă de PĂMÂNT cu Dragnea și Tăriceanu, după scrisoarea lui Timmermans: 'Trădează românii, ca ei să nu ajungă la închisoare''

Romeo Albu (administrator firma) a fost condamnat la 4 ani și 11 luni, Claudiu Bengalici (administrator al unei societăți comerciale) și Ion Niță (administrator firmă) la câte 4 ani și 4 luni, Florin Șupeală (director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului) la 4 ani, iar Octavian Constantinescu (directorul Direcției Economice) la 3 ani și 4 luni.

Magistratul a dispus o singură pedepasă cu suspendare în dosar, de 2 ani și 4 luni în cazul Ruxandrei Petroi Avasiloaiei irector general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului,

Instanța a decis exlcuderea unor interceptari realizate cu ajutorul SRI. Hotărârea poate fi atacată cu apel.