A plouat cu bombe la ISU Vrancea: Într-o singură zi, pompierii au ridicat muniţie din mai multe localităţi

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 14-05-2019 22:51

Pompierii vrânceni au intervenit marţi în trei localităţi pentru preluarea mai multor proiectile perforante şi explozive, descoperite de localnici în urma unor lucrări agricole, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Afacerea soției lui Mihai Gâdea a explodat! Lovitura dată de Agatha Kundri – Profitul s-a triplat

"Marţi, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit în trei misiuni pirotehnice. Prima misiune s-a desfăşurat în oraşul Mărăşeşti, de unde au fost preluate patru proiectile perforante calibru 37 mm. În a doua misiune, echipa pirotehnică s-a deplasat în satul Bătineşti, comuna Ţifeşti, pentru a ridica un proiectil exploziv calibru 76 mm, iar la ultima misiune, specialiştii pirotehnicieni au intervenit în comuna Măxineni, judeţul Brăila, pentru asanarea unui proiectil exploziv calibru 76 mm", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.

Citește și: Traian Băsescu încearcă să-i dea lovitura de grație lui Liviu Dragnea! Mutare dură

Elementele de muniţie au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Citește și: Monica Macovei la tunuri! Dragnea și Tăriceanu nimiciți de fostul ministru al Justiției

Pompierii le recomandă cetăţenilor ca în cazul în care descoperă astfel de elemente de muniţie să anunţe de urgenţă ISU Vrancea, să nu lovească sau să mişte muniţia descoperită, să nu o predea la fier vechi, să nu arunce muniţia în foc sau să încerce să demonteze focoasele sau elementele componente.