Președintele PRU îi cheamă pe românii din diaspora în România: 'Voi aveți dreptul să bateți cu pumnul în masă și să cereți dreptate' - SCRISOARE DESCHISĂ

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 15-05-2019 14:14

Președintele PRU, Bogdan Dianconu, îi îndeamnă pe românii plecați în străinătate să vină în țară și să candideze în alegerile locale deoarece „România are nevoie de voi, iar Partidul România Unită vă sprijină din toate puterile în acest sens”.

Citește și: Viorică Dăncilă, replică ACIDĂ, după ce Klaus Iohannis a justificat respingerea miniștrilor: Trebuie să înțeleagă

„SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE ROMÂNII CARE AU FOST NEVOIȚI SĂ PLECE DIN ȚARĂ!

Români din diaspora! Veniți acasă și candidați pentru primăriile din comunele și orașele voastre! Partidul România Unită crede în voi și vă sprijină din toate puterile! România are nevoie de voi!

VOI NU DATORAȚI NIMĂNUI, NIMIC!

Voi, cei care ați reușit să spargeți toate barierele și v-ați făcut viața pe alte meleaguri, nu datorați nimănui, nimic! Doar de voi se pot teme primarii sau de consilierii vânduți din comunele și orașele voastre.

Am străbătut până acum două treimi din țară. Caravana Partidului România Unită #pentruȚARĂ a pornit într-o campanie electorală fără bannere, afișe, pliante sau chibrituri cu fotografii. Fără demagogie, fără promisiuni deșarte.

Am luat la pas fiecare județ, căutând urmele a ceea ce a fost cândva industria românească. Am vorbit cu sute de oameni din satele și orașele României. În 30 de ani, industria românească a fost vândută ca fier vechi. Uzine și fabrici au fost șterse de pe fața pământului sau au fost vândute pe nimic străinilor. Sute de privatizări s-au făcut în favoarea unor neica-nimeni cu largul concurs al ticăloșilor care au guvernat țara. Ticăloși din toate partidele și-au dat mâna și au dat cu țara și cu românii de pământ.

Am căutat adevărul pe care toată suflarea îl cunoaște, dar prea puțini îl rostesc.

VOUĂ NU VĂ ESTE FRICĂ!

E nevoie de voi pentru a scoate țara din captivitatea caracatiței care a sufocat-o. Satele sunt îmbătrânite, oamenii sunt captivi unor politicieni locali fără scrupule. Dacă ați reușit să vă faceți un rost într-o lume străină, veți putea conduce localitățile voastre.

Vouă nu vă poate reproșa nimeni, nimic, dar voi aveți dreptul să bateți cu pumnul în masă și să cereți dreptate! Vreme de 30 de ani, conducătorii României v-au călcat în picioare. Dacă vreți să vă luați revanșa, veniți, candidați, câștigați alegerile și faceți ordine în țară!

MERITAȚI TOT RESPECTUL NOSTRU!

Ceea ce ați reușit voi este greu de evaluat. Costurile au fost uriașe. V-ați lăsat părinții în sate cu ulițe desfundate și i-ați ținut în viață cu banii câștigați cu sudoare pe pământ străin. Unii v-ați despărțit pentru un timp și de copii. Nu vreau să mă gândesc ce ați simțit atunci.

Voi, cei exilați, ați dus cu voi muzica noastră populară, poeziile noastre, credința noastră ortodoxă. Și v-ați alinat cu tradițiile noastre pe care le respectați peste tot unde sunteți: în Italia, Franța, Germania, Spania, Anglia.

Vouă, celor de departe v-a fost extrem de greu. Nu știu dacă au curs mai multe lacrimi aici, sau acolo, departe de neam și de țară. Dar râurile de lacrimi v-au făcut mai tari. Iar râurile de lacrimi leagă oamenii pentru totdeauna.

De aceea, vă spun: voi puteți participa direct la îndreptarea României.

VENIȚI ACASĂ ȘI LUAȚI PUTEREA DIN MÂINILE TROGLODIȚILOR!

Fiți #pentruȚARĂ!”, a precizat președintele PRU România, Bogdan Diaconu, pe Facebook.