VIDEO Eugen Teodorovici a făcut EVENIMENT SPECIAL, după anunțul Eurostat: Cum l-a pus la punct pe Klaus Iohannis, dar și instituțiile internaționale

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 15-05-2019 19:15
Actualizat: 15-05-2019 20:29

România a avut, în primul trimestru al anului 2019, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană, după Ungaria, lucru certificat de Eurostat. Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a ținut să celebre în stil propriu evenimentul și a organizat o conferință de presă în care i-a pus la zis pe cei care anunțau colapsul economic al României.

Președintele Klaus Iohannis, care nu ratează niciun moment în care să nu zică despre ”guvernarea eșuată a PSD”, a primit o lecție de la Teodorovici, la pachet cu instituțiile europene, dar și câteva instituții din România, care au prognozat o creștere economică mult mai mică.

Citește și: Se anunță un nou mega-protest #Rezist! Mii de oameni vor umple Piața Victoriei!

”Există întotdeauna o diferență și destul de mare de foarte multe ori, între ceea ce Guvernul prognozează și ceea ce estimează diferite structuri internaționale sau chiar la nivel național, aici putem da mai multe exemple, precum Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional, agenții de rating la nivel internațional și desigur structuri naționale cum ar fi poate și Consiliul Fiscal. Din păcate și la nivelul președinției din România am văzut același lucru, mai mult, știm cu toții din păcate este prima situație în care bugetul țării a fost respins de către președintele țării și astăzi este încă o dovadă în plus că aceasta a fost o greșeală, dar să sperăm că este prima și ultima de acest fel. De asemenea realitatea ne demonstrează că aceste diferențe între ce estimează guvernul României și ce estimează partenerii pe care vi i-am menționat puțin mai devreme, această diferență este nejustificat de pesimistă și din păcate este o diferență care maschează un cost pe care fiecare român îl suportă zi de zi din cauza acestor necorelări. Pot fi mai puține investiții și chiar un cost de finanțare mai mare pe care România trebuie să îl plătească, având în vedere că atunci când se fac anumite planuri de afaceri, desigur cei care vor să investească iau în calcul sau se uită și la ceea ce prognozează partenerii noștri internaționali și de multe ori poate aceștia sunt descurajați în a face investiții în România.

Citește și: Lovitură pentru PSD: Klaus Iohannis speculează la maximum ruptura dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă!

Datele INS privind creșterea economică, adică 5% în trimestru 1 comparativ cu trimestrul 1 2018, depășesc chiar și estimările Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, ceea ce este un lucru bun. Prognoza guvernului prevedea, după cum știți, o creștere economică de 4,5% în primul trimestru al anului 2019, iar o creștere de 5,5% pe întregul an 2018.

Și o producție care se arată destul de bună în zona de agricultură ne dau argumente clare că ceea ce avem astăzi la nivel de creștere economică va continua într-un mod sustenabil.”, a declarat Eugen Teodorovici.

Citește și: PSD reacționează! ‘Iohannis e supărat că României îi merge bine!’ .