Vladimir Putin înarmează Rusia cu 76 de avioane de luptă INVIZIBILE pe radar: pot fi încărcate cu bombe și rachete - VIDEO

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 16-05-2019 18:46
Actualizat: 16-05-2019 20:05

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia va achiziţiona 76 de avioane multirol Sukhoi Su-57, invizibile pe radare, până în anul 2028, informează agenţia de ştiri Tass, relatează Mediafax.

Citește și: Corina Crețu amenință un primar cu DNA: 'Oare nu se gândește nimeni de la DNA să o investigheze?' - FOTO

"În viitorul apropiat vom semna un pachet de contracte pentru achiziţionarea de 76 de astfel de aeronave dotate cu armament modern de distrugere şi având infrastructura necesară", a declarat liderul de la Kremlin.

Potrivit preşedintelui rus, iniţial, "programul de înzestrare militară pentru 2028 stipula achiziţionarea a 16 astfel de avioane". Însă, în urma evaluării situaţiei, ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Şoigu, a raportat că producătorul a redus preţurile pentru avion şi echipamente cu 20%, lucru ce a oferit oportunitatea de a achiziţiona mai multe aeronave, a explicat Putin.

"Am fost de acord să achiziţionăm 76 de astfel de avioane, fără o creştere a preţurilor, în aceeaşi perioadă de timp ", a adăugat liderul rus.

Vladimir Putin a cerut dezvoltarea capacităţilor de luptă a avioanelor şi elicopterelor militare existente prin intermediul modernizării şi dotării cu echipamente şi arme moderne, menţionând în acest sens programul de modernizare pentru avionul de vânătoare supersonic MiG-31, folosit pentru dezvoltarea rachetei balistice Kinzhal.

Liderul rus a mai afirmat că este de părere că ar fi necesară şi modernizarea treptată a bombardierelor Tu-95, Tu-160 şi Tu-22M.

Aeronava invizibilă pe radar Su-57, care a zburat pentru prima dată în ianuarie 2010, este un avion multirol de generaţia a cincea ce poate fi echipat cu o mare varietate de bombe şi rachete şi se remarcă prin super-manevrabilitate.