Șeful Inspecției Judiciare, mesaj crucial înainte de lansarea rapoartelor care vor cutremura sistemul

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 17-05-2019 08:50
Actualizat: 17-05-2019 09:06

Ultima perioadă a zdruncinat serios încrederea în sistemul judiciar, prin dezvăluiri care vin să arate un mod de lucru desprins parcă din Kafka sau Orwell. Deși negarea realității nu mai este de mult o opțiune viabilă nici pentru cei mai înrăiți susțînători ai statului de drept, un mesaj interesant este lansat chiar de șeful instituției care urmează să aducă in față CSM unele din cele mai dure analize ale justiție din era Kovesi.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care protejează sănătatea oaselor. Conţin toate vitaminele şi mineralele necesare

Într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3, șeful Inspecției Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, trage linie și afirmă: "Cvasitotalitea judecătorilor și procurorilor din țară își îndeplinesc onest atribuțiile pe care le au potrivit legii."

Dacă am face o analiză factuală a acestei afirmații, mai ales că reprezentanții CSM au finalizat raportul privind starea justiției, putem spune că din aproximativ 8000 de magistrați, cei care sunt sancționați sau comdamnati printr-o hotărâre definitivă sunt de ordinul zecilor.

Remarca şefului Inspecţiei Judiciare este una importantă pentru că instituţia pe care o conduce a finalizat raportele cu privire la magistraţii anchetaţi de DNA în perioada 2014-2018 şi cu privire la aplicarea protocolului SRI-PÎCCJ din 2009. Ambele documente cuprins dezvăluiri grave despre persoane importante din sistemul judiciar şi despre modul de lucru din ultimii ani. STIRIPESURSE.RO va prezenta în perioada următoare detalii din aceste documente.