Nicușor Bancu și Mihai Rotaru, criticați de Federația Română de Fotbal pentru lipsa lor de respect faţă de echipele adversare

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 20-05-2019 20:44

Federaţia Română de Fotbal a reacţionat, după ce finanţatorul lui U Craiova, Mihai Rotaru, a înjurat rivalele din campionat, alături de Nicuşor Bancu. Federalii i-au atras atenţia fotbalistului, care a fost convocat frecvent în ultima perioadă, la naţionala României, potrivit mediafax.

"Federaţia Română de Fotbal şi staff-ul echipei naţionale dezaprobă total atitudinea manifestată de jucătorii şi staff-ul echipei U Craiova 1948 Club Sportiv în materialul video pe care, suntem convinşi, opinia publică l-a descoperit cu aceeaşi profundă mâhnire.

Citește și: PSD aruncă bomba! Ce plănuiește alianța USR-PLUS să facă pe 26 mai

Fotbalist al echipei naţionale de seniori, Nicuşor Bancu are o responsabilitate în plus şi trebuie să constituie permanent atât un exemplu pentru colegii mai tineri, dar şi pentru generaţiile de copii care practică fotbalul.

Mesajul pe care îl propune prin acest video este unul împotriva celor mai importante valori ale fotbalului şi contrar regulilor care fundamentează activitatea la loturile reprezentative.

El şi toţi ceilalţi membri ai familiei loturilor reprezentative din imagini, fotbalişti şi componenţi ai staff-ului, contribuie la construirea unei imagini străine de performanţă, care nu le onorează prezentul şi viitorul.

Citește și: Ce avere avea, de fapt, Florian Walter, cunoscutul afacerist care a murit duminică seara

Respectul faţă de adversarii din competiţie, cu atât mai mult cu cât ei reprezintă coechipieri în cadrul loturilor naţionale, reprezintă un principiu de la care niciun fotbalist nu poate abdica", se arată în comunicatul FRF.

Solistul chemat să întreţină atmosfera la petrecere a dedicat o piesă echipelor menţionate, dar jucătorii nu s-au sfiit să cânte şi ei. ”Am fost în B, suntem în A, să-i dăm la .... lui Steaua. Şi lui Dinamo, şi lui Rapid, pentru că Ştiinţa n-a murit", sunt versurile care i-au încântat pe jucători şi pe patronul Mihai Rotaru.