Pro România, USR și bucăți din ALDE negociază o alianță: prinde aripi gruparea Macron din viitorul Parlament European

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 22-05-2019 11:15
Actualizat: 22-05-2019 14:22

Pro România a primit o invitație oficială să adere la viitoarea construcție politică europeană pe care o pregătește președintele Franței, Emmanuel Macron, au spus surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Însă nu acesta este prima opțiune a echipei lui Victor Ponta.

Varianta preferată de liderul Pro România, Victor Ponta, este ca partidul să intre în grupul socialiștilor europeni dacă pleacă PSD, au spus surse din formațiunea fostului premier.

A doua variantă este înregimentarea în noul curent politic european pregătit de Emmanuel Macron, președintele Franței. Partidul lui Macron, En Marche, va coagula un nou pol politic în viitorul Parlament European cu o parte din formațiunile care sunt acum în ALDE european.

Pro România a primit deja o invitație concretă de la apropiații lui Macron să adere la viitoarea grupare.

Gruparea negociază și cu USR-PLUS, spun surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO, astfel că echipa Ponta ar putea să-și unească forțele cu echipa Cioloș în Parlamentul European.

A treia variantă la Pro România este grupul conservatorilor europeni, în partid fiind catalogată drept scenariul de avarie.

Este exclusă orice discuție cu PPE, mai spun surse din Pro România.