Avocatul Toni Neacşu, dezvăluire ŞOC: Liviu Dragnea a refuzat soluţia care l-ar fi scăpat de condamnare

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 28-05-2019 00:00
Actualizat: 28-05-2019 00:03

Avocatul Toni Neacşu, care a reprezentat unul dintre inculpaţii din dosarul lui Liviu Dragnea, face o dezvăluie majoră despre situaţia lui Liviu Dragnea. Potrivit lui Neacşu, liderul PSD ar fi avut posibilitatea să scape de condamnare, însă a refuzat soluţia propusă.

"Liviu Dragnea avea o solutie aproape sigura prin care scapa de executare. Fapta retinuta in sarcina dumnealui este definitia prin excelenta a traficului de influenta politica, adica aceea fapta prin care, prin folosirea functiei de conducere dintr-un partid, se creeaza un avantaj patrimonial (salarii nemeritate) unor terte persoane. I s-a prezentat aceasta varianta. Din pacate, schimbarea incadrarii juridice in aceasta fapta, care ar fi fost prescrisa si astfel ar fi scapat, nu a fost acceptata, chiar de dumnealui, ca varianta de aparare. E singurul meu motiv de nemultumire in ce priveste strategiile de aparare in acest dosar, in care Bombonica Prodan a fost achitata curat si va primi banii inapoi pe care deja i-a achitat drept prejudiciu iar Sefu Olguta a primit 1 an cu suspendare, de la cei 3 initiali, fiind achitata pentru abuz in serviciu. In rest, din acest dosar raman cu lamurirea la CCR a definitiei abuzului in serviciu, a constatarii nelegalitatii completelor de 5 judecatori si poate, vom vedea, si a nelegalitatii completelor nespecializate. Dosar greu, dar frumos si motivant", scrie Neacşu pe Facebook.

Toni Neacșu a reprezentat-o în aceast dosar pe Olguța Șefu, fost director executiv al Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman.