Ședință de URGENȚĂ la ALDE, după scorul catastrofal de la alegeri și condamnarea lui Dragnea

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 28-05-2019 13:41

ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, se reunește miercuri, de la ora 15.00, în ședința Biroului Politic Central, în contextul rezultatelor slabe obținute de formațiune la alegerile europarlamentare și după condamnarea lui Liviu Dragnea, conform Mediafax.

Potrivit datelor parțiale, ALDE a obținut 4,2% la alegerile europarlamentare, insuficient pentru a desemna un eurodeputat în următorul legislativ european.

SURSE - CUTREMUR în Guvern: Carmen Dan, Darius Vâlcov și apropiații lui Dragnea vor fi MAZILIȚI

Ședința de miercuri este prima în contextul rezultatelor slabe. Totodată, discuțiile din cadrul formațiunii vin și după condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare.

Călin Popescu Tăriceanu nu a avut nicio declarație după decizia instanței. În spațiul public au apărut zvonuri că ALDE ar lua în calcul chiar ieșirea de la guvernare, dar acest lucru nu a fost confirmat de niciun reprezentant ALDE.

Liviu Dragnea, l-a nominalizat ca variantă, duminică seara, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, pe Călin Popescu Tăriceanu ca fiind un posibil prezidențiabil comun al coaliției de guvernare.