Papa Francisc, încă un mesaj, cu câteva ore înainte de a ajunge în România: 'Împreună cu fraţii de la Biserica Ortodoxă Română'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 30-05-2019 17:35
Actualizat: 30-05-2019 17:37

Papa Francisc a anunţat pe contul său de Twitter vizita în România, subliniind că va merge alături de „fraţii” de la Biserica Ortodoxă Română.

„Mâine mă voi duce în România ca pelerin, pentru a merge împreună cu fraţii noştri de la Biserica Ortodoxă Română şi cu credincioşii catolici. Vă rog să vă rugaţi pentru mine”, a fost scris pe contul de Twitter al Papei.

Citește și: Ipoteza care dinamitează scena politică: Traian Băsescu sau Victor Ponta, premier!

Suveranul Pontif se va afla în ţara noastră de vineri până duminică, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!

Vizita stă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea, în primul rând, un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.