Adrian Năstase o laudă pe Viorica Dăncilă: 'M-am bucurat că a dat un mesaj de strângere a rândurilor'. Ce mesaj are pentru liderii PSD

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 03-06-2019 11:31

Fostul premier Adrian Năstase a lansat luni un apel, pe blogul său, către actualii, foştii membri şi simpatizanţii PSD să sprijine principalul partid al stângii pentru ca „să iasă din criza în care se află” şi pentru „refondarea” formaţiunii social-democrate. Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena3, fostul premier a explicat demersul, afirmând că „este momentul să se treacă la acțiune”.

„PSD este o plantă perenă, a trecut prin diferite crize, iarna uneori l-a afectat. Este momentul ca, după alegerile europarlamentare, să se facă o analiză, să se ia decizii și să se treacă la acțiune. Am spus foarte clar că nu am încurajat și nu încurajez ideea unei disidențe sau crearea unui alt partid, dar cred că este important să trecem dincolo de această tăcere vinovată a simpatizanților PSD și să arătăm că sprijinim ideea unui echilibru politic în țară, un echilibru politic care acum este afectat de această creștere a unei drepte radicale, uneori cu accente talibane și eu nu cred că trebuie să ajungem de la strigăte cu „ciuma roșie” la strigăte cu „ciuma brună”. Eu cred că este important să echilibrăm viața politică prin existența unui partid puternic de stânga, modern, o social-democrație capabilă să ofere și formule de guvernare moderne, legate de obiectivele europene și euroatlantice.”, a spus Năstase.

Șeful Poliției Române a EXPLODAT după moartea polițistului din Timiș - Acțiunea a fost organizată defectuos

Fostul premier a mai spus că „PSD trebuie să fie partidul tuturor generațiile” și a lăudat-o pe Viorica Dăncilă, spunând că s-a bucurat să o vadă că a dat un mesaj de strângere a rândurilor, după eșecul de la europarlamentare.

„El trebuie să aibă o abordare prin care toți simpatizanții care doresc să rămână în această formațiune să poată să rămână. N-am fost niciodată de acord cu formulele acestea de centrifugare, cu scoaterea unor oameni din partid și m-am bucurat că Viorica Dăncilă a dat un mesaj de strângere a rândurilor. (...) Liniile se pot schimba și atunci anumite persoane trebuie să facă un pas în spate, trebuie altele să vină, mai ales tinerii, în mod evident”, a mai spus Năstase, care a precizat că nu-și dorește să revină și să ocupe vreo funcție în partid.