Ludovic Orban nu se lasă sedus de Viorica Dăncilă: 'Cum să o cred când emite o ordonanță de urgență strict de frica baronilor'

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 04-06-2019 06:00
Actualizat: 04-06-2019 07:08

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara că nu crede ”în bunele intenții” enunțate de premierul Viorica Dăncilă, referitoare la atașamentul României față de valorile europene. Nu are ”cel mai mic gând” de a transpune în legislație recomandările din MCV, a mai spus Orban, potrivit mediafax.

Citește și: Traian Băsescu intră la rupere în scandalul momentului: Nu există

”Pentru a putea reuși încetarea MCV nu există decât o singură care - respectarea recomandărilor cuprinsă în raportului privind Mecanismul de Cooperare și Control. Cum să o crezi pe Viorica Dăncilă că are cel mai mic gând de a transpune în legislație recomandările din MCV când parlamentarii PSD votează împotriva unei cereri de începere a urmăririi penale și obstrucționează săvârșirea actului de Justiție? Cum să o cred pe Viorica Dăncilă că are cea mai mică legătură cu democrația și cu valorile și principiile care stau la baza Uniunii Europene când emite o ordonanță de urgență strict de frica baronilor, care nu face altceva decât să servească baronilor roșii? Eu nu cred în aceste bune intenții. După părerea mea, nu numai Liviu Dragnea era rău în PSD, ci PSD e un partid bolnav, care nu e compatibil cu democrația”, a declarat la Digi24 Ludovic Orban.

Citește și: Oreste aruncă bomba! Ministrul care are zilele numărate în Guvernul Dăncilă: Singura soluție acceptabilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, la începutul ședinței de guvern, că va avea o vizită de lucru la Bruxelles, în contextul recentelor alegeri europarlamentare.

”Vom avea discuții cu președintele și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, dar și cu președintele Partidului Socialiștilor Europeni. Voi transmite, încă o dată, atașamentul României față de valorile europene. Și, de asemenea, voi discuta ca, în contextul alegerilor europarlamentare, să vedem ce avem de făcut pentru o prezență cât mai bună pentru funcțiile despre care au început deja discuțiile în Parlamentul European, dar și pentru portofoliul de comisar european.

Citește și: EXCLUSIV Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis în Timiș! Care este, de fapt, arma crimei

De asemenea, voi prezenta rezultatele președinției române la Consiliului Uniunii Europene și modul în care vom continua, în perioada următoare, astfel încât această președinție de succes, spun eu, pentru România și pentru români să rămână în atenția instituțiilor europene”, a spus Dăncilă.