Răsturnare de situaţie: Controversatul procuror care a dechis dosarul 10 august, admis la concursul pentru şefia SIIJ

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 04-06-2019 13:29
Actualizat: 04-06-2019 13:30

Plenul CSM a decis, marți, admiterea contestației procurorului Bogdan Pîrlog împotriva deciziei de respingere a candidaturii sale pentru funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților. Candidatura lui Pîrlog a fost respinsă deoarece procurorul nu deține 18 ani vechime.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea contestaţiei formulate de domnul Pîrlog Bogdan Ciprian, procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, împotriva Hotărârii nr. 2 din 30 mai 2019 a comisiei de organizare a concursului pentru numirea în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (11 voturi admitere, 4 voturi respingere)”, se arată în minuta plenului Consiliului Superior al Magistraturii, citată de Mediafax.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, săptămâna trecută, că procurorii Adina Florea și Sorin-Eugen Iasinovschi au fost admiși pentru participarea la selecția pentru șefia Secției Speciale deoarece aceștia întrunesc condițiile legale necesare.

Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu deține vechimea efectivă de 18 ani în funcția de procuror, potrivit anunțului.

Primul obiectiv din proiectul depus de Pîrlog pentru șefia Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) a fost sistarea imediată a activității Secției.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile, importante pentru tratarea afecţiunilor stomacului. Ce plante sunt recomandate

Pirlog s-a mai înscris recent la concursul (anulat între timp) pentru funcţia de procuror general şi la cel pentru funcţia de procuror-şef adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, ştiind că nu îndeplineşte condiţiile de vechime, dar cu intenţia de a contesta aceste condiţii şi de a bloca şi acolo procedura.

Pîrlog este procurorul care s-a autosesizat în cazul violenţelor din Piaţa Victoriei, din 10 august 2018. Judecat disciplinar în două dosare,procurorul este preşedinte de asociaţie profesională cu trei membri.