Trenul internaţional Braşov-Budapesta a spulberat un urs aflat pe şine, la Băile Tuşnad

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 04-06-2019 23:14

Trenul internaţional Braşov - Budapesta a lovit mortal un urs, la Băile Tuşnad, marţi seara, dar incidentul nu a perturbat traficul feroviar, potrivit agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că trenul care a lovit animalul este Korona, care pleacă de la Braşov şi merge în capitala Ungariei, Budapesta, dar incidentul nu a cauzat probleme şi garnitura şi-a continuat deplasarea, fără întârzierea circulaţiei.

Citește și: Rareș Bogdan, avertisment pentru baronii PNL: ‘Sunt dispus să bat cu pumnul în masa partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte’

Cadavrul animalului a fost preluat de asociaţia de vânătoare din zonă.

Prezenţa urşilor este semnalată frecvent în zona gării din Băile Tuşnad, unde animalele caută de mâncare în containere.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

De asemenea, sunt destul de des întâlnite cazurile în care urşii sunt loviţi de tren, specialiştii afirmând că aceştia încearcă să ajungă dintr-o zonă împădurită în alta şi sunt accidentaţi mortal.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

Anul trecut, doi pui de urs au fost ucişi de tren la Băile Tuşnad, Ministerul Mediului eliberând autorizaţie pentru relocarea ursoaicei şi a celui de-al treilea pui.

Tot în 2018, trei urşi au fost ucişi de tren în localitatea Livezi, fiind semnalate alte două cazuri - în zona Odorhei şi la Topliţa - în care urşii au fost accidentaţi mortal de autoturisme.