În Vrancea, circulaţia spre Nereju şi Spulber a fost realuat: se circulă pe un singur sens şi cu restricţii de tonaj

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 05-06-2019 21:12

Circulaţia pe DJ 205D spre Nereju şi Spulber, drum închis miercuri dimineaţă din cauza ploilor, a fost reluată pe un singur sens de mers, cu restricţii de tonaj pentru autovehicule de peste 7,5 tone, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un greu din PSD îl face praf pe Liviu Dragnea: ‘Să scăpăm de acest personaj’

"Începând cu ora 16,30 a fost reluată circulaţia pe DJ 205 D. Se circulă alternativ, pe un singur sens de mers, cu restricţii de tonaj pentru autovehicule de peste 7,5 tone La faţa locului rămâne în continuare Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, care monitorizează situaţia", a declarat, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.

Citește și: Șeful Poliției, dezvăluire în cazul polițistului ucis: ‘La sfârșitul săptămânii’

DJ 205D, Valea Sării - Năruja - Nereju - Brădăceşti, a fost modernizat de Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea, în cadrul unui contract început în anul 2008 şi finalizat în 2016, însă, potrivit administraţiei judeţene, la acea dată nu au fost identificate alunecări de teren care să facă necesară executarea unor lucrări de consolidare.

Citește și: Ascensiune fulminantă a lui Rareș Bogdan! Ce va conduce – ‘Votul a fost unanim’

"Drumul judeţean 205 D a fost modernizat în cadrul unui contract început în anul 2008 şi a unei documentaţii tehnice anexă, nefiind necesar la acea dată să se execute lucrări de consolidare pe anumite zone, întrucât atunci nu erau identificate alunecări de teren. Fenomenele hidrometeorologice periculoase din ultimii ani au dus şi duc la apariţia alunecărilor de teren, care au afectat anumite sectoare de drum judeţean. (...) Alunecările de teren şi cedările de terasamente nu au nicio legătură cu lucrările executate de CJ Vrancea şi cu calitatea acestora, ci apar din cauza torenţilor, pentru care nu fost făcute reglementări de 30 de ani", a precizat miercuri, într-un comunicat de presă, CJ Vrancea.