Ministerul Culturii va investi 16 milioane de euro pentru restaurarea monumentelor istorice

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 06-06-2019 16:28

Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) a lansat un apel de proiecte pentru restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice, cu buget de 16 milioane de euro, iar termenul limită pentru depunerea dosarelor este 7 octombrie, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției, informează MEDIAFAX.

Programul RO-CULTURA este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 și vizează consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

Prezentul apel de proiecte urmărește să contribuie la restaurarea patrimoniului cultural într-un mod inovativ, prin promovarea unor noi modele de guvernanță participativă în domeniul patrimoniului cultural și a unei abordări integrate a acestui patrimoniu.

Citește și: PSD impune condiții! Cum ar putea accepta Pactul politic propus de Iohannis: Doar așa vom susține! .

Cel puțin 30% din valoarea totală a sprijinului financiar nerambursabil aferent proiectelor selectate în cadrul prezentului apel de proiecte va fi acordată celor implementate în parteneriat cu cel puțin o entitate din statele donatoare.

Valoarea sprijinului financiar nerambursabil ce poate fi acordat unui proiect este cuprinsă între 200.000 de euro și 2 milioane de euro, reprezentând 80% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Citește și: Luptă acerbă la vârful PNL: Rareș Bogdan simte nevoia să aibă reflectoarele asupra lui.Un partid cu doi lideri înseamnă conflicte interne

Proiectele vor avea o durată cuprinsă între 12 luni și 48 de luni.

Detaliile privind eligibilitatea se găsesc pe site-ul Ministerului Culturii.