ULTIMA ORĂ: Bogdan Licu, încă şase luni în funcţia de procuror general. Numire-surpriză în funcţia de procuror general adjunct

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 11-06-2019 14:33
Actualizat: 11-06-2019 14:46

Bogdan Licu, fost ajunct al lui Augustin Lazăr, a fost delegat pentru încă şase luni în funcţia de procuror general, printr-o decizie a Secţiei pentru procurori a CSM. Decizia a fost inclusă pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Secţiei de marţi, 11 iunie.

În funcţia de procuror general adjunct al fost numit Horaţiu Radu, fost agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, au confirmat oficiali ai CSM pentru STIRIPESURSE.RO.

CITEŞTE ŞI: Specialiştii recomandă ananasul: Doar două felii pe zi fac minuni în organism

Dimitrie Bogdan Licu este procuror din 1996. El a lucrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, ulterior la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a devenit, în septembrie 2005, procuror şef Secţie Supraveghere a Urmăririi Penale. A fost membru al CSM şi vicepreşedinte al acestui organism. În mai  2013, a devenit prim-adjunct al  procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar din 2016  fost adjunct al procurorului general.

Horaţiu Răzvan Radu a fost agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE în perioada 2011-2018. Anterior, a fost agent guvernamental la CEDO. Cadru didactic la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Horaţiu Radu a mai fost şef serviciu afaceri europene şi relaţii internaţionale din cadrul CSM. De anul trecut a fost delegat la PÎCCJ, unde era responsabil de relaţia cu CCR.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a participal la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM în cadrul căreia au fost făcute delegările. Imediat după preluarea funcţiei, Birchall a anulat concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror general, fără să anunţe data la care acesta va fi reluat.