Pavel Filip, premierul Moldovei, ȘOCHEAZĂ: 'Am mutat ambasada din Israel din Tel Aviv la Ierusalim' VIDEO

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 11-06-2019 18:45
Actualizat: 11-06-2019 20:12

Republica Moldova își mută ambasada din Israel din orașul Tel Aviv la Ierusalim. Decizia a fost anunțată cu puțin timp în urmă de Pavel Filip, cel care deține funcția de premier în exercițiu.

„Un proiect asupra căruia s-a lucrat de mai mult timp este despre transferarea Ambasadei Republicii Moldova din Tel Aviv la Ierusalim”, a declarat Pavel Filip.

Citește și: Eugen Teodorovici reacționează după publicarea unui document bombă: Nu există reduceri de personal. Avem bani suficienți

Guvernul condus de Pavel Filip a aprobat astăzi terenul pentru ambasada SUA în R. Moldova. Decizia a fost luată acum câteva minute de miniștrii lui Filip.

„Una din hotărârile pe care le-am aprobat astăzi ține de alocarea terenului, adică cel al fostului stadion republican, va reveni ambasadei SUA”, a declarat Pavel Filip menționând că aceste decizii sunt parte a angajamentelor luate de guvernul condus de el în fața partenerilor SUA.

Citește și: Pericol pentru Viorica Dăncilă! Unul dintre cei mai vechi lideri ai PSD vrea să preia hățurile .

Decizia lui Filip crează o undă de șoc în diplomația americană. Dacă SUA vor recunoaște guvernul condus de Maia Sandu, automat vor infirma mutarea ambasadei Moldovei.