Vine URGIA - Coduri PORTOCALII și GALBENE de inundații în peste jumătate de țară

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 18-06-2019 16:33

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Suceava, până miercuri dimineață. Pe alte râuri din 27 de județe există avertizări cod galben de inundații, în vigoare până miercuri, conform Mediafax.

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada marți ora 16.20 – miercuri ora 6.00 pe râurile mici din bazinele hidrografice Moldova – bazin superior aferent amonte S.H. Gura Humorului, județul Suceava.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Moldovița – bazin superior și mijlociu, Suha.

Citește și: Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Mihai Constantinescu - Ce au descoperit medicii în corpul artistului

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

De asemenea, marți au fost emise mai multe coduri galbene de inundații pentru râuri din județele Harghita, Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Sălaj, Covasna, Vâlcea, Argeș, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi și Botoşani. Aici, hidrologii anunță scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Majoritatea avertizărilor cod galben de inundații este în vigoare până miercuri dimineață.