Compania de transport public Galați va lua 40 de autobuze noi, produse în Ilfov

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 18-06-2019 21:46

O companie din localitatea Ciorogârla, județul Ilfov, a câștigat licitația organizată de societatea de transport public din Galați și va livra 40 de autobuze în următoarele cinci luni. Anterior, în Galați au fost cumpărate autobuze second hand, iar cele actuale au peste 10 ani, anunță MEDIAFAX.

Conform contractului în valoare de peste 26 de milioane de lei, livrarea se va face până în luna noiembrie, iar ulterior va fi asigurată asistență tehnică și service pe o perioadă de 5 ani.

Citește și: Alianța USR-PLUS, transformată în afacere de familie! Liderul care și-a inclus mătușa în schemă

„Prețul total al ofertei este de 26.246.000 RON, fără TVA, pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, respectiv 656.150 lei / bucata X 40 bucăți. Contractul prevede o mentenanță de 5 ani de zile, timp în care firma câștigătoare va asigura buna funcționare a autobuzelor livrate. Autobuzele urmează să fie livrate până la sfârșitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitației”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă criticile: Nu înseamnă că voi renunța

Licitația pentru autobuzele noi a fost organizată de societatea gălățeană Transurb, iar plata o va face compania edilitară, cu bani dintr-un împrumut bancar girat de Primăria Galați.

Anterior, în Galați au fost cumpărate autobuze second hand, iar cele actuale au peste 10 ani.

Citește și: Cine este, de fapt, Tudor Biaciu, cel care a făcut declarații explozive despre ‘clanurile’ din sistemul bugetar – Mafia fondurilor europene

Conform contractului impus de reprezentanții societății din Galați, compania declarată câștigătoare va livra 40 de autobuze de tipul Euro, cu lungimea de 12 metri și capacitatea de transport de minimum 85 de persoane, pe scaune și în picioare. De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități și un buton exterior de deschidere pentru aceste persoane. Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galați.

Compania din Ciorogârla a fost fondată de trei cetățeni turci și până în prezent a mai livrat autobuze orașelor Constanța, Târgu Jiu, Caransebeș, Iași și Sinaia.